ΟΡΑΜΑ

Η διοργάνωση ενός φεστιβάλ μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ενίσχυση της άποψης ότι υπάρχουν και άλλες γωνιές της Ελλάδας που μπορούν να οικειοποιηθούν και να ενσωματώσουν την κουλτούρα του Δρόμου, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από τις ξενόφερτες επιρροές που έχουμε συνειρμικά συνηθίσει. Δημιουργία ενός θεσμού πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού στην επαρχία, που παρατείνει την θερινή σεζόν και κάθε χρόνο μπορεί να μεταφέρεται σε διαφορετική γειτονιά του νησιού.

Περισσότερο από όλα όμως, θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στο δρόμο, στο παιχνίδι και το αντάμωμα, που αποτελούσε μέρος της πάλαι ποτέ ελληνικής καθημερινότητας και αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας και της παράδοσης.

αξιεσ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ένα φεστιβάλ που απευθύνεται στους πάντες, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, ηλικίας και που τους προσκαλεί να συντονιστούν στον ρυθμό του. Ελευθερία, προσβασιμότητα, υποδοχή, φιλοξενία.

ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ας την επαναλάβουμε αποφεύγοντας τα λάθη και εστιάζοντας στα σωστά. Παράδοση, αυθεντικότητα, σοφία, οργανωτικότητα, οικογένεια.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ

Το Stray Art Festival, ιδανικά, θα αφήνει τον χώρο στον οποίο φιλοξενείται, σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που τον παρέλαβε. Συνεργασία, αρμονία, προσαρμοστικότητα.

ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Αναφέρεται σε μια διοργάνωση που μπορεί να χαρακτηριστεί μοντέρνα, επίκαιρη, νέα, σημερινή, διαχρονική και που μπορεί να γίνει σημείο συνάντησης επικοινωνίας και πολιτισμού.

ταυτοτητα

Ονομάσαμε τη γιορτή αυτή Stray Art Festival. Stray σημαίνει αδέσποτος, αλλά σημαίνει και περιπλανώμενος. Όσο και αν θέλουμε να επιμείνουμε στην Ελληνική γλώσσα, υπάρχει η ανάγκη πρόσβασης στους μη ομιλούντες Ελληνικά (ένα μεγάλο μέρος του απευθυνόμενου κοινού μας). Ωστόσο, πολλά από τα στοιχεία της μάρκας μας – οπτικοακουστικό υλικό, ενημερωτικά έντυπα, γραφιστικές εφαρμογές, διαφημίσεις κ.λπ. – θα αντλήσουν και θα διαχειριστούν δεδομένα από την Ελληνική παράδοση, το Αιγαίο πέλαγος, τις νησιωτικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που διαλέξαμε για σήμα μας την πλαστική καρέκλα. Μας θυμίζει νησί, γλέντι, δρόμο, φαγητό, πανηγύρι, πολύχρωμα λαμπάκια, παραλία, ήλιο. Είναι αναπαυτική, φθηνή και γνωστή σε όλους. Όσο και αν περιπλανηθεί κανείς, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ξαποστάσει στην πλαστική καρέκλα.
Σε τελική ανάλυση, η πλαστική καρέκλα είναι κομμάτι της ελληνικής παράδοσης!

 

ομαδα

Για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας, φτιάξαμε την ομάδα “σπινθήρας” και με την υποστήριξη μιας πρόθυμης και εργατικής ομάδας φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και την σύμπραξη της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Ούριος Άνεμος” ξεκινήσαμε να δουλεύουμε.

StrayTuned

vision
values
identity
the team

2021
2020
2019
2018
2017

VOLUNTEER 
OPEN CALLS

merch
sponsor
collaborate

frequently asked
questions